Mirjam Clermonts, voorzitter bestuur:            

'GGD heeft in 2020 een olympische prestatie neergezet'

'Ik heb bewondering voor de wijze waarop de GGD in 2020 de coronacrisis heeft aangepakt. De opgave was ongekend, evenals de inzet van medewerkers. Wat ik zag, was maximale wendbaarheid, veerkracht en teamspirit. Medewerkers doen wat gedaan moet worden en gaan in de tussentijd door met de reguliere dienstverlening. Dat vind ik een olympische prestatie waarvoor de organisatie een groot compliment verdient. 

Neem de drie belangrijke GGD-dossiers: het werken als één JGZ (Jeugdgezondheidszorg) voor alle 0-18-jarigen, het inhalen van de gezondheidsachterstand in de trendbreukbeweging en de gesprekken over samenwerking in de ambulancezorg in Limburg. Dat is in 2020 allemaal doorgegaan. Bovendien heeft de overtuiging waarmee medewerkers hieraan werken, niets aan kracht ingeboet. Daar bovenop zijn ook nog eens circa 400 nieuwe medewerkers voor de COVID-organisatie aangetrokken en is het gelukt om die allemaal in korte tijd aan de slag te laten gaan. Natuurlijk zal er door de coronacrisis werk zijn blijven liggen en is op onderdelen wellicht een inhaalslag nodig. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit zorgvuldig gebeurt en medewerkers opnieuw een tandje bijzetten.

Ik heb het afgelopen jaar diverse werkbezoeken aan de GGD gebracht en dan voel ik mij echt vereerd dat ik voorzitter van deze organisatie ben. Ik heb medewerkers aan het werk gezien, onder andere in de teststraat en aan de telefoon in het bron- en contactonderzoek. En ik heb het eerste vaccineerteam mogen toespreken. Een divers gezelschap, van verloskundige tot medewerker uit de evenementenbranche. Bijna allemaal jonge mensen die hun kennis inzetten om het grootschalig testen en vaccineren mogelijk te maken. 

Ik heb ook ongelooflijk veel respect voor de directie van de GGD. Voor hun betrokkenheid en voor de kalmte waarmee ze hun werk doen. Deze keer kreeg de GGD rechtstreeks opdrachten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en die zijn als vanzelfsprekend opgepakt. Zoals de GGD ook als vanzelfsprekend de verbinding met de ziekenhuizen en verpleeghuizen heeft gelegd. De coronacrisis heeft de herkenbaarheid van de GGD sterk vergroot. Ik ben ervan overtuigd dat die beeldvorming positief is voor andere dossiers van de GGD, zoals Trendbreuk, en hierin nu nog meer bereikt kan worden. In het landelijk overleg van de GGD GHOR Nederland hoor ik ook hoe goed deze GGD het in de coronacrisis doet. Dat compliment geef ik graag door, want het is zeer terecht.'

×

GGD ZUID LIMBURG

Colofon
Een compliment of suggestie?