Mijn Kinddossier

Om de digitale dienstverlening van GGD Zuid Limburg uit te breiden, is op 1 oktober 2019 Mijn Kinddossier van start gegaan. Dit is een online ouderportaal van Jeugdgezondheidszorg Zuid-Limburg dat ouders inzicht geeft in de ontwikkeling en gezondheid van hun kind(eren) tot 12 jaar. Het is ook de plek waar ze gemakkelijk online hun bij het consultatiebureau geplande afspraken kunnen inzien. Via DigiD krijgen ouders toegang tot een beveiligde omgeving. Intussen hebben ouders van 40.000 kinderen in Zuid-Limburg toegang gekregen tot deze portal. Het grootste deel heeft al één of meer keren het digitale dossier van hun kind bekeken. 

Mijn Kinddossier biedt ouders én medewerkers veel gebruiksgemak. In plaats van per post of via de telefoon verloopt de communicatie met JGZ nu volledig digitaal. Zo kunnen ze hun afspraken inzien en ontvangen van elke afspraak een bevestiging per mail. Op sommige momenten krijgen ouders via Mijn Kinddossier de vraag om ter voorbereiding op een afspraak een digitale vragenlijst in te vullen. Daardoor kan de jeugdarts of jeugdverpleegkundige zich beter voorbereiden en is er tijdens het onderzoek meer tijd voor persoonlijk contact en vragen. De gegeven adviezen worden weer vastgelegd in Mijn Kinddossier. Hier zijn ook brochures met betrouwbare opvoedinformatie te bekijken.

Bij JGZ worden de kinderen regelmatig gemeten en gewogen. Deze gegevens komen in een groeidiagram, te bekijken in Mijn Kinddossier. Ook het vaccinatieschema is raadpleegbaar. Daarin staat welke vaccinaties het kind al heeft gehad en welke er binnenkort volgen. In Mijn Kinddossier kunnen ouders een persoonlijk dagboekje bijhouden. Hier is plek voor mijlpalen zoals de eerste woordjes, bijzondere gebeurtenissen of grappige uitspraken van het kind. 

De ervaringen van ouders en medewerkers met Mijn Kinddossier zijn tot nu toe louter positief. 

×

GGD ZUID LIMBURG

Colofon
Een compliment of suggestie?