Trendbreuk

Sinds 2019 wordt in Zuid-Limburg intensief samengewerkt door gemeenten, Provincie Limburg, GGD Zuid Limburg, maatschappelijke organisaties en andere samenwerkingspartners om de gezondheidsachterstanden in Zuid-Limburg te verkleinen. Het programmabureau Trendbreuk kreeg in 2019 de opdracht om uitvoering te geven aan de trendbreukambitie om in 2030 een kwart van de gezondheidsachterstanden in Zuid-Limburg ten opzichte van het landelijk gemiddelde te hebben ingelopen. 

Het programmabureau Trendbreuk heeft een belangrijke regio- en regierol. Naast de initiatieven en projecten die in de eerste jaren van het trendbreukprogramma zijn gestart, zijn er in 2022 nog andere ontwikkelingen en initiatieven ingezet in de regio. Om te komen tot verdere verdieping, verbreding en verbinding werd in de tweede helft van 2022 een analyse uitgevoerd naar de opdracht die het programmabureau tot nu toe had én zou moeten krijgen in de toekomst. 

Trendbreuk is inmiddels meer dan een programma. Het is een netwerkorganisatie die laat zien dat krachten bundelen loont en leidt tot successen in de aanpak. En juist in die netwerkorganisatie willen we verder groeien, omdat daar de sleutel ligt tot borging en verduurzaming van de aanpak om te komen tot een gezonde generatie. Naast de kartrekkersrol die de GGD heeft in de trendbreukaanpak is de GGD tevens uitvoerder en adviseur zoals ook blijkt uit de bijdragen van de diverse afdelingen aan het programma Trendbreuk in 2022.

×

GGD ZUID LIMBURG

Colofon
Een compliment of suggestie?