Programma GGD
De GGD is dé belangenbehartiger van de volksgezondheid en veiligheid in Zuid-Limburg, waarbij u als inwoner voor veel verschillende onderwerpen terecht kunt. Bijvoorbeeld voor vragen over de staat van de volksgezondheid, gelijke kans op gezondheid en gezond opgroeien. Voor vaccinaties voor ziektes als mazelen en kinkhoest en baarmoederhalskanker. Voor vragen over seksualiteit of seksueel overdraagbare aandoeningen. Maar ook over hulp bij ongevallen en crises of een melding over rook of stankoverlast in de buurt en woningvervuiling van uw buren.
In dit programma leest u meer over de uitvoering van de wettelijke taken uit de Wet publieke gezondheid. U vindt er tenslotte informatie over medische advisering, het vangnet OGGZ en de forensische geneeskunde.
Openbare geestelijke gezondheidszorg
Introductie
Mensen in een kwetsbare positie hebben vaak meerdere problemen en vinden het moeilijk om voor zichzelf te zorgen. Zij vinden het moeilijk om de weg naar zorg en ondersteuning te vinden of mijden die zelfs. Hun gedrag veroorzaakt soms overlast in de samenleving. De OGGZ houdt zich met deze mensen bezig. Zij richten zich op het voorkomen, signaleren en oplossen van problemen van zowel medische als sociale aard. De zorg in Zuid-Limburg voor deze mensen gebeurt door verschillende partijen.
De trends van openbare geestelijke gezondheidszorg
Totaal aantal meldingen en advies- en consultatievragen in behandeling
(aantal per jaar)
Meldingen uit eerdere jaren
(aantal per jaar)
Nieuwe meldingen
(aantal per jaar)
Advies- & Consultatievragen
(aantal per jaar)
Openbare geestelijke gezondheidszorg in feiten 2023
Jaarverslag 2023
Op deze website treft u een verkorte versie van het jaarverslag van GGD Zuid Limburg. De volledige verantwoording en toelichting staat in een PDF-versie. Via onderstaande link kunt u deze downloaden.